Kunst, design og arkitektur: Den kreative veien til studiekompetanse

KREATIV VEI TIL STUDIEKOMPETANSE: Kunst, design og arkitektur (KDA) på Tangen vgs Inge T. Dalen Kunst, design og arkitektur på Tangen vgs er et utdanningsprogram skreddersydd for deg som vil forberede deg til videre studier og samtidig utvikle deg kreativt.

Kunst, design og arkitektur (KDA) på Tangen videregående skole er et studieforberedende utdannningsprogram. Det betyr at du i tillegg til de studiespesialiserende fagene får programfag innenfor kunst, design og arkitektur.

Valgmuligheter på KDA

Utdanningsprogram for kunst, design og arkitektur passer for deg som er opptatt av skapende virksomhet og samtidig ønsker flere valgmuligheter.

I de praktiske programfagene lærer du å tegne og utforme gjenstander i ulike materialer. Du får kunnskap om kunst og kultur, steds- og byutvikling, estetikk, farger og design.

Dessuten kan du ta realfag og dermed styrke kvalifikasjonene dine for å komme inn på tekniske studier (arkitekt, ingeniør, industridesigner og liknende). Du kan også ha valgfag innenfor Medier og kommunikasjon.

Du utvider de kreative evnene dine

Gjennom teori og utprøving får du kunnskap og kompetanse innenfor kunst, design og arkitektur. Du får erfaring med ulike teknikker, og skaffer deg forsprang til videre utdanning i yrker som ingeniør, designer og arkitekt.

Fag fra fra andre områder også

Utdanningsprogrammet KDA gir generell studiekompetanse og er svært fleksibelt. I tillegg til fag fra eget programområde vil det være mulig å velge programfag fra både Medier og kommunikasjon og Studieforberedende programområde.

Du kan skreddersy valgene dine

Hvert år på KDA er lagt opp med ti praktiske programfagtimer per uke knyttet til fagene kunst, design og arkitektur. Du kan utvide kompetansen din med ytterlige kreative fag, eller bygge den ut med fag fra den andre fagtilbudene på Tangen vgs.

KDA gir studiekompetanse

Kunst, design og arkitektur (KDA) gir studiekompetanse, slik at du kan komme inn på de fleste høgskoler og universiteter.

I tillegg til programfagene kan du andre år og tredje år velge valgfrie programfag fra de andre studieforberedende utdanningsprogrammene. Du kan da velge mellom de valgfrie programfagene som skolen tilbyr på ditt trinn.

Derfor er KDA noe for deg

Kunst, design og arkitektur på Tangen videregående skole er for deg som ønsker å:

• studere videre på høyskole eller universitet
  • kombinere teori med praktisk arbeid
  • utvikle kreative produkter innenfor design, arkitektur og kunst
  • få tekniske ferdigheter i tegning, design, maling, foto , bildebehandling ..
  • designe gjenstander til inne- og uterom
  • lære konstruksjon og modellbygging
  • lære om form- og fargeteori
  • få kunnskap om kunst-, design- og arkitekturhistorie

Vg1

Vg2

Vg3

Naturfag

Samfunnsfag

Matematikk 1P el. 1T

Matematikk 2P el. S1/R1

3 (5)

Fremmedspråk

4 Fremmedspråk

Kunst og visuelle virkem.

Geografi

Kunst og visuelle virkm.