Tangen, Tangen, Tangen

Da premiene for fotografier ble delt ut, erobret en halv klasse hele seierspallen.

Dame på sykkel fotografert ovenfra - Klikk for stort bildeHannah Eike Velkens vinnerbilde. 226 bidrag fra 35 ungdommer ble sendt inn til konkurransen. Hannah Eike Velken

Hun har ikke fått én fjær i hatten, medielærer Sidsel Jørgensen, men tre. Hennes halvpart av klasse 2MKA stakk nemlig av med alle premiene i en fotokonkurranse Agder fylkeskommune arrangerte nylig.

-Det er de 15 elevene som har gjort jobben, ikke jeg, parerer Sidsel. Hun har mastergrad fra fotoskolen Speos i Paris og vet å gi elevene gode råd når de skal fange verden gjennom objektivet.

Ovenfra og ned

- Sidsel anbefalte meg å se trafikken ovenfra, forteller Hannah Eike Velken. Fra taket på parkeringshuset i krysset Elvegaten-Dronningens gate i Kristiansand fotograferte hun trafikanter. For bildet av en syklist fikk hun førstepremien (3000 kroner).

Så tent på foto er Hannah at hun gjerne vil bli yrkesfotograf. For to år siden kjøpte hun sitt eget kamera. Mest glad er hun i naturfotografering, og rett som det er drar 16-åringen på linse-safari i Dyreparken.

​​Plan

Mobilitet var temaet for fotokonkurransen Agder fylkeskommune utlyste, og til å illustrere en regional plan skal premiebildene til Tangen-elevene brukes. Planen handler om hvordan vi reiser, hvor vi reiser og hva som påvirker valgene våre. Det dreier seg også om transport av varer og gods, opplyser prosjektleder Ingvild Møgster Lindaas.

Les mer om konkurransen her
 

Ung gutt og jente en face - Klikk for stort bildeKlassekamerater som fryser øyeblikk: Marcus Phu-Thien Doan og Hannah Eike Velken, her med blomster de fikk på skolen for sin flotte innsats. Tangen vgs

På bussen

Andrepremien i fotoklassen (2000 kroner) innkasserte Marcus Phu-Thien Doan for et bilde av konteinere og skip i Kristiansand havn.

-Jeg satt på bussen da jeg fikk øye på motivet, hoppet av på første stopp og gikk ned for å fotografere, forteller Marcus.

Tredjepremien (1000) kroner gikk til Kristine Mari Opedal. Hun var ikke på skolen da nettsidens utsendte stakk innom klasserom 217 idet triumfen ble feiret.

Skip og konteinere i havn - Klikk for stort bildeMarcus Phu-Thien Doan hoppet av bussen og tok dette bildet, som fikk 2. premie. Marcus Phu-Thien Doan

Bidrag

-Så å si alle elevene sendte inn sine bidrag til konkurransen. En del av de ikke-premierte bildene kan bli brukt i planen, og da håper jeg noen flere av arbeidene fra gruppa vår kommer med, sier Sidsel Jørgensen.

Les mer om Tangen linje for medier og kommunikasjon