Tevling i matveien på Tangen

Vel tilberedt og vel servert. Sørlandscupen for lærlinger i kokke- og servitørfaget ble nylig avviklet på skolen vår.

kokker og publikum i restaurant - Klikk for stort bildeKantinen på Tangen var konkurransearena denne dagen.

Opplæringskontoret for Resepsjon-, Restaurant- og Matfag i Agder inviterte til konkurranse for lærlinger fra bedrifter i Agder.

Konkurransen ble i år gjennomført på Tangen. Bordene var dekket i i kantinen. Her foregikk også presentasjon og servering av dagens meny.

Kokkenes oppgave var å tilberede og anrette  en to retters meny til 6 personer. Hovedretten bestod av oksemørbrad, med rød delikatesseløk, sellerirot, regnbuegulrot og rosmarin som faste ingredienser. Med dertil hørende saus. Kokkene arbeidet 2 sammen i team.

Hovedretten Desserten.

Ingediensene i dessertene var mørk sjokolade, blåbær og rødsyre.Bakverk etter egen oppskift skulle medfølge.

Det deltok 16 lærlinger i kokkekonkurransen og 3 i servitørkonkurransen. Servitørene ble i løpet av dagen uteksaminert i kunnskaper innen bar, vin og mat i kombinasjon samt servering og dekking av bord.

Bailliage de Sørlandet hadde gleden av å dele ut Chainemedaljer og gavesjekker på kr. 2.500,- til hver av vinnerne.

Vinner: Servitørlærling: Marcus A. Andersen fra Smag og behag. Vinnere: Andersen Kokkelærlingene Michael Ueland og Bar Eh Ler Htoo fra Hos Moi.