Det som skiller oss fra dyrene, og fra kunstig intelligens, er fantasien vår, sier Sidsel Jørgensen. Nå stiller hun ut bilder i Kraftverk/BARE på hjørnet av Skippergaten og Kirkegaten i Kristiansand.
Tangen vgs
-Hvem er byen? Det er vi som lever her og bruker den, sier Sidsel Jørgensen, medielærer på Tangen vgs med mastergrad i foto fra Frankrike.
Skjermer
Rundt 300 av bildene hennes ruller og går over flere skjermer i det nye kulturhuset Kraftverk/BARE, som åpnes 16. oktober. Bygget har huset kunstmuseum og enda tidligere katedralskole. Nå rykker kulturen, særlig den digitale, inn sammen med studentene.
Nissekro på Kick i 2011.
Sidsel Jørgensen/tangendoku.no
Nettside
Enda flere av bildene hennes kan du nyte på nettsiden tangendoku.no. Hovedvekten ligger på kultur i videste forstand.
Fotoprosjektet er støttet av stiftelsen Cultiva. Den ble til da Sidsel flyttet tilbake til hjembyen ved årtusenskiftet.
-Jeg ble nysgjerrig på hva det ville gjøre med en liten by å få en stiftelse som skulle overrisle den med penger, og bestemte meg for å dokumentere noe av det som rører seg i kulturlivet, sier Sidsel Jørgensen.
P. A. Glorvigen på Kirkefestspill i 2007.
Sidsel Jørgensen/tangendoku.no
Sidsel Jørgens bilder er tatt mellom 2004 og 2014. Hun dokumenterer barn som lager film i et gammelt slakteri på Samsen, jenter som øver på trommer hjemme og kollekten som telles opp i Domkirken, bare for å trekke ut noe av den digitale vrimmelen.