- Så flinke dere var, sa dronning Sonja

Grip sjansen og øv deg godt, så går det bra. Det lærte Olevine i 2MKB av å være konferansier under kongebesøket i Åseral.

To bunadskledde jenter - Klikk for stort bildeOlevine Austrud (18) t.v. og Kari Tøsse Øyulvstad (14), kongelige konferansierer. Tonje Kallhovd

Det var en time til den svarte Audi'en med registreringsnummer A-2 skulle svinge inn foran Minne kultursenter. Da trippet Olevine Austrud på 18 nervøst fram og tilbake mens hun øvde på tekst. Sammen med Kari Tøsse Øyulvstad på 14 skulle Tangen-eleven lede et 90 minutters program under kongebesøket Åseral.

Omsider tok kong Harald og dronning Sonja sete under halvtaket, og snart grep de to konferansierene ordet:

-Både Reidar Fuglestad og Nicolai Tangen føler seg nok snytt når me har fått lost hennes majestet dronning Sonja til Åseral i staden for til Kunstsilo i Kristiansand.

Da humret både dronningen og åsdølene som hadde gått mann og kvinne av huse. Og nå hadde Olevine Austrud snakket seg varm i Vest-Agder-bunaden.

-Etter at vi hadde vært på scenen den første gangen, gikk det greit. Oppgaven ble veldig morsom, sier Olevine dagen derpå, 28. juni. For å kunne gå på linjen for medier og kommunikasjon på Tangen, bor hun på hybel i Kristiansand.

Bunadskledde jenter foran liten forsamling - Klikk for stort bildeOlevine (t.v.) og Kari introduserer et innslag ved Minne kultursenter. De kongelige under halvtaket til høyre. Tor Olav Rydlende

-Vil du være konferansier når kongen kommer? spurte stemmen i telefonen. - Ja svarte Olevine raskt.

Alt annet enn tilfeldig var det at Olevine ble spurt om å være konferansier ved den kongelige anledningen. Ikke bare leder hun Ungdomsrådet i hjemkommunen Åseral, hun sitter også i Ungdommens fylkesutvalg. Begge forsamlinger gir politikerne råd.

Og før A-2 rullet sin vei, sa dronning Sonja i forbifarten dette til de to konferansierene:

-Så flinke dere var!

-Takk, svarte jentene.

I Fædrelandsvennens reportasje fikk de også litt pynt til CV'en: "Det var Olevine Austrud (18) og Kari Tøsse Øyulvstad (14) som var konferansierer og som ledet oss gjennom programmet på en imponerende måte."

Tappert humper kong Harald rundt i landet på krykker. Burde han følge dronning Margrethe av Danmarks eksempel og overlate tronen til sønnen?

-Så lenge han har helse til å reise rundt, er det kjempemoro at han gjør det, mener Olevine - kongelig konferansier fra Tangen vgs.

Dronning Sonja og kong Harald - Klikk for stort bildeNå har kongeparet satt sine føtter også i Åseral. Tor Olav Rydlende