Ny podkast: -Vi har en vinner

Han slår godt fra seg. Sebastian Kleiven er tredobbel norgesmester i boksing.

Dommer utroper bokser til vinner - Klikk for stort bildeI Ungdomsmesterskapet (norgesmesterskapet) i 2021 kåres Sebastian Kleiven til vinner i 80-kilosklassen. Privat

Du kan ikke se det på ham. Nesa er nemlig ikke flat, og resten av ansiktet mangler varige inntrykk. Det er kanskje fordi 16 år gamle Sebastian har en tendens til å vinne kampene.

I 2021, 2022 og 2023 ble han ungdomsmester, det vil i praksis si norgesmester, og klubben er AIK Lund.

-Dette er en sport litt utenom de vanlige, og veldig moro å holde på med. Utenfor ringen har jeg ikke lyst til å slå noen, beroliger norgesmesteren i 80-kilosklassen.

Skulle en bokser bli fristet til å bruke slagferdigheten i en vanlig krangel, finnes det bare ett utfall: Da kastes han eller hun ut av klubben.

Ung gutt en face - Klikk for stort bildeSebastian Kleiven går på vg1 bygg og anlegg og akter å blir murer, slik som faren. Tangen vgs

-Når du får deg et kraftig slag mot hodet, kan du bli litt tommelomsk, selv om vi har hodebeskyttelse, forteller Sebastian, elev på vg1 bygg og anlegg på Tangen.

Varige hodeskader er unggutten dog ikke redd for. Men så er det da også stor forskjell på proffboksing for voksne og amatøroppgjør for ungdom, opplyser han i podkasten.

To boksere i kamp - Klikk for stort bildeBoksing er en svært krevende idrett, både fysisk og teknisk. Sebastian til venstre. Privat

-Vi har ikke lov til å slå noen  knock out mot hodet. Ser dommeren at en bokser har alvorlig trøbbel, avblåser han kampen, sier Sebastian.

Og her skyter podkastvert Ana inn, hun har selv bokset, at denne idretten utvikler hjernen positivt: Under trening og i kamper må en reagere lynraskt, og denne ferdigheten overføres til annen bruk av hodet.