Ny podcast: Ørene logrer til lyden av Stones

Anders har vært på 43 av konsertene deres. Snart blir det fire til.
 

Yngre mann foran bilde av Rolling Stones - Klikk for stort bildeAnders Mellerud i stjerneglans. Stones-fans vil gjenkjenne avdøde trommis Charlie Watts ytterst til venstre. Tangen vgs  Rolling Stones er en rockmaskin som har dundret og gått verden rundt i 60 år. De to gjenlevende medlemmene har svingt seg godt opp i 70-åra, men prøv ikke å si til Tangen-lærer Anders Mellerud at karene mangler futt.

-Faren til vokalist Mick Jagger var gymlærer, og sønnen gjør ikke skam på opphavet. Mick hopper fortsatt rundt på scenen, og stemmen har han beholdt, sier Anders.

Hvor opptrådte bandet for første gang? Hva het moren til Mick Jagger? Hva slags musikk likte avdøde trommis Charlie Watts best?

Lurer du på svarene, skal du høre den siste episoden av podcasten Tangenfolk. Han er "ganske godt opplest" på Stones, påstår Anders Mellerud. Med andre ord er han en nerd, og eksemplarer av denne rasen er alltid morsomme å lytte til.

Anders har vært på 43 konserter med Stones og gleder seg til fire nye dette året. Men hva er vitsen med å høre de samme, gamle sangene om og om igjen, fra et band som ikke har kommet med noe nytt på lenge?

-Stones improviserer. En sang kan ta åtte minutter på én konsert og 14 på en annen. Du vet aldri helt hva du får. Og snart kommer de med ny plate, sier Anders. Med fire stjerner i øynene.

Til toppen