Nå får Tangen sin egen skoleavis

Seks jenter forbereder første nummer av “Se det!”

Tre unge jenter en face - Klikk for stort bildeDe forbereder første nummer av skoleavisen “Se det!”. Fra venstre Mathilde Knutsen, 1KDA, Lydia Elias, 1STC, og Marie Rønnekleiv, 2KDA. Camilla Angelina Ostojic, 1MKB

Tekst: Jenny Andreassen, 3MKA

Tangen har aldri før hatt skoleavis. Utenfor biblioteket sitter jentene i redaksjonsmøte. De er i full gang med å planlegge den
første utgaven av avisen. 

-Tegning og skriving er gøy, mener de, og dette er en av grunnene til at de ønsket å starte dette prosjektet. Første utgave kommer allerede i løpet av mars.

Hva skjer?

Bokanmeldelser, oppskrifter og mote. Hva skjer på Tangen? Hvem er elevene som går på skolen? Dette er bare noe av det avisen kommer til å inneholde.

Den er laget på gamlemåten, i papirutgave. Redaksjonens ønske er å selv ha mulighet til å dele den ut til skolens elever. Avisen skal være tilgjengelig for alle og skal plasseres rundt på skolens område.

Arbeidet skjer for det meste i elevenes friminutter. Det er da innholdet blir produsert. Veiledning får redaksjonen av lektor Charlotter Ims-Thunberg.

Innspill ønskes

-Planen vår er å lage en til to aviser i halvåret, men vi er åpne for å lage flere hvis etterspørselen er høy, sier redaksjonen. Den består av Mathilde Knutsen 1KDA, Thekla Fossestøl 2KDA, Hannah Olsen, 2BKA, Marie Rønnekleiv, 2KDA, Lydia Elias, 1STC, Marie Brunton, 1STB. 
 
Sitter du inne med en god idé til skolens avis, eller kanskje du har skrevet en tekst du ønsker å ha på trykk? Jentene tar gjerne imot tips, innspill, tegninger eller tekster. Ta kontakt på e-post eller sjekk dem ut på Instagram:

E-post : avistangen@outlook.com
Instagram : tangen.avisa