NYHET HØSTEN 2020: Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign på Tangen vgs

Klikk for stort bildeAKTIVE FRISØRER: Noen ganger flytter frisørlinja på Tangen hele salongen ut i fellesarealene for å konkurrere eller klippe andre elever til inntekt for en god sak. Inge T. Dalen/Tangen vgs Fra skolestart høsten 2020 kan du gå på Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign på Tangen videregående skole. Denne linja er veien inn til seks forskjellige, spennende yrker.

• På Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign får du innføring i tre kreative yrker på vg1 og spesialisering på vg2.
  • Linja gir deg mulighet for en yrkesfaglig utdanning i seks ulike yrker.
  • To fullførte år på videregående gir deg rett til å søke læreplass i i en bedrift.

Tre kreative yrker på vg1

På vg1 får du innføring i både frisøryrket, blomsterdesign og interiørdesign.

Utdanningsløpet leder videre til seks yrker:

• frisør
  • blomsterdekoratør
  • interiørkonsulent
  • eksponeringsdesigner
  • profileringsdesigner
  • maskør- og parykkmaker

Opplæringen skjer i samarbeid med lokalt arbeidsliv, og legger vekt på kundebehandling, samarbeid, økonomi, nøyaktighet og utholdenhet. Du lærer også om komposisjon, formspråk og farge, samt stilhistorie, trender og mote. Dessuten får du rikelig anledning til utvikle dine praktiske ferdigheter og forståelse av hva håndverk innebærer av kunnskap og holdninger.

Slik spesialiserer du deg på vg2

Andre året på Frisør, blomster- og interiørdesign på Tangen vgs kan du spesialisere deg: frisør, blomster eller interiør og utstillingsdesign.

Vg2 frisør

På vg2 frisør får du bruke verktøy, teknikk og faguttrykk i arbeid med hår, hodebunn, skjegg, vipper og bryn. Du arbeider fra idé til ferdig resultat, og får innføring i helse, miljø og sikkerhet i alle arbeidsprosesser.

Når du er ferdig med vg2 frisør, er du kvalifisert til læreplass i frisørfaget, med mulighet til å ta fagprøve. Du kan også velge å ta påbygg til generell studiekompetanse (på en annen videregående skole), hvis du vil studere etter vg3.

Vg2 blomster

På vg2 blomster jobber du fra idé til ferdig blomsterfaglig produkt. Hele tiden har vi fokus på samspillet mellom elever, lærere, kolleger, kunder og andre. Ikke minst lærer du å analysere ønsker og behov hos oppdragsgiveren.

Vg2 blomster kvalifiserer til læreplass i blomsterdekoratørfaget, med mulighet til å ta fagprøve. Du kan også velge å ta påbygg til generell studiekompetanse (på en annen videregående skole), hvis du vil studere etter vg3.

Vg2 interiør og utstillingsdesign

Her På vg2 interiør og utstillingsdesign planlegger og gjennomfører du kreative arbeidsprosesser og produksjon i samspill med kunder og næringsliv.

Når du har fullført vg2, har du kvalifisert deg til videre utdanning på følgende linjer på vg3:

• vg3 interiør
  • vg3 profileringsdesignfaget
  • vg3 utstillingsdesign
  • påbygg til generell studiekompetanse

Her får du gode råd om Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign på Tangen vgs

Klikk for stort bildeWenche Westergren
Avdelingsleder Restaurant- og matfag, Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign
Tlf.: 945 21 208
Epost: wenche.b.westergren@tangen.vgs.no