Informasjon og beredskap

Dersom det oppstår smitte på skolen, vil de det angår bli varslet direkte og bedt om å følge gjeldende retningslinjer for testing og karantene.

14. desember

Torsdag 16. desember går alle videregående skoler over på rødt nivå. For elevene på Tangen vgs vil dette bety en litt annerledes avslutning før jul enn det vi hadde planlagt. Fra onsdag 15. desember til og med fredag 17. desember vil mange av våre elever få undervisningen digitalt. Elever på yrkesfag vil møte på skolen for programfagsundervisning.

I liket med flere andre skoler i Agder vil Tangen vgs fremskynde juleferien slik at den begynner ved skoleslutt fredag 17. desember. Det er sendt ut sms til alle våre elever med informasjon om hvordan de siste dagene blir. Spørsmål fra elever og foresatte kan rettes til kontaktlærer.

9. desember

- Regjeringen har besluttet at trafikklysmodellen innføres fra torsdag 9. desember 2021. Dette innebærer at alle skoler må drive på grønt nivå. Det er ikke planer om å innføre gult nivå i Agder fylkeskommune, men lokale helsemyndigheter i kommuner med mye smitte kan vurdere om det er behov for gult eller rødt nivå, sier Arly Hauge.

Vi minner om:

• Ingen syke skal møte på skolen. Det aller viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme.
  • God hygiene og normalt renhold.
  • Kontaktreduserende tiltak:
    • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
    • Vanlig organisering av klasser/grupper og skolehverdag.

Forøvrig gjelder: Jevnlig testing gjennomføres i skoler med høyt smittetrykk. Jevnlig testing er et effektivt virkemiddel for å redusere smitte blant elever. Det er lokale helsemyndigheter som har ansvaret for gjennomføring av testing.

Kristiansand kommune innfører nytt testregime fra og med 7.september
Les saken her: Nytt testregime

28. august:

Informasjon om nye karantenerutiner

Alle som ikke er vaksinert (ikke beskyttet)?
Dersom du ikke er vaksinert (ikke beskyttet) må du i karantene. Karantenen varer i 10 døgn, men du kan teste deg ut etter 7 døgn. Her er de fleste elevene på 16 og 17 år.

Fullvaksinert eller gjennomgått covid-19 de siste seks månedene
Dersom du er fullvaksinert eller har hatt covid-19 de siste seks månedene, trenger du ikke gå i smittekarantene etter nærkontakt med en smittet person.

Èn vaksinedose for mellom 3 og 15 uker siden
Har du bare fått første vaksinedose for mellom 3 og 15 uker siden, trenger du ikke gå i smittekarantene, dersom du tester deg mellom 3 og 7 døgn etter nærkontakten med en smittet person. Du må ikke være i karantene frem til du tester deg. Hvis du tester positivt på koronatest, må du i isolasjon.

26.august:

16- og 17-åringer får tilbud om vaksine

Kristiansand kommune tilbyr vaksine til Tangen sine 16- og 17-åringer (født i 2004 og 2005) fredag 3.september. Vaksinasjonen gjennomføres på Sørlandssenteret. Det vil bli organisert busstransport fra skolen til Sørlandssenteret klassevis den dagen etter egen plan som elevene vil gjøres kjent med.

Elever som på vaksinasjonsdagen ikke har fylt 16 år må ha samtykke fra foresatte hvis de skal vaksineres. Elever dette angår får skjema for samtykke hjem. Skjema for samtykke (PDF, 88 kB) til vaksine må medbringes ferdig underskrevet til vaksinasjonskontoret.

Alle elever må ha med pass/ ID-kort med bilde for å kunne få vaksine.

Dette er et tilbud til elever som vi håper og tror både elever og foresatte setter pris på.
Vaksinering er frivillig og gratis.

Kristiansand kommune

15. august:

Skolen er pr d.d. på: Grønt nivå
Bilde er hentet fra FHI

Skolen følger de anbefalinger som kommer fra fylkeskommunen, kommunen og Folkehelseinstituttet (FHI)