Mathias var misfornøyd med julesveisen 1.0. Her kommer versjon 2.0.

Ivan konser dypt med saks og kam på juleverkstedet. Skallen i frisørstolen er en reklamasjon.

Gutt klipper gutt - Klikk for stort bildeIvan Khalif gjør alt for at klassekompisen Mathias Kiledal skal få en hårfin jul. Tangen vgs

-Har du klipt noen før?

-Ja, det har jeg, svarer vg1-eleven Khalif. Sist lørdag svingte han saksa gjennom de mørke lokkene til klassekompisen Mathias Kiledal. Men tror du denne ble fornøyd med sveisen? Nei!

Derfor håndterer Ivan akkurat nå en reklamasjon, det vil si Mathias. Varlig stusser den selvlærte frisøren håret ved tinningen. Det blir jevnt og pent, og frisyren får et løft.

Som en del av Tangens juleverksted fikk amatørene slippe til i frisørsalongen i E2. At noen skulle klippe, var ikke meningen, det skulle helst gå i styling, men Ivan fant ei saks og satte i gang. Så får vi håpe Mathias er fornøyd med lokkene når klokkene ringer julen inn.

Jente med pyntede kongler - Klikk for stort bildeElise Mortensen har pyntet to kongler til jul. Tangen vgs

Snø hører til den ekte julestemningen, og nedbør i fast form elsker Elise Mortensen i 2INA. Gjerne våger hun seg ut på skråplanet på snø, det vil si Hovden og Gautefall. I tillegg nyter hun glien i langrennsløypene ved Granestua i Arendal, arendalitt som hun er.

På juleverkstedet har hun forvandlet ispinner, litt filt og to kongler til en staut skiløper og en modig kjelkeaker. Vakkert.

Tre hjemmelagde julekort - Klikk for stort bildeNår Julie Storemyr Solbergs mor kommer til kort, blir hun glad. Tangen vgs

-Julie, du er kreativ, kan du lage tre julekort til meg? Det kunne Julie Storemyr Solberg i 3INA, for det var jo selveste mamma som spurte. Og nå er opphavet snart lykkelig eier av tre originale, humoristiske kort. Intet snev av klissete kitsch her, nei.

To unge jenter med julekrans - Klikk for stort bildeEmma Sophie Dalstø Onsrud og Miriam Elise Myrnes med julekransene mødrene deres skal få. Tangen vgs

Og mens vi er inne på morskap, lykkelig er nok de som har født Emma Sophie Dalstø Onsrud og Miriam Elise Myrnes (Klasse 2FRB). De to frisørelevene kan ikke bare forme hår, men også granbar. 

Hør bare hva Emma gjør med sin krans, og hvis du nå får en klump i halsen som ikke er nissegrøt, passer det bra:

- Jeg har laget julekalender til mamma, og denne kransen hører til én av lukene, forteller Emma Sophie.

Miriam er ikke noe mindre mammas drøm:

-Kransen skal hun få som en overraskelsesgave.