Kapret fjerdeplass i NM

Litt surt å havne utenfor pallen, synes rørleggerelev Vegard Katerås Haraldseid.

Ung gutt jobber med rør. - Klikk for stort bildeVegard Katerås Haraldseid i arbeid under NM-finalen for rørleggerelever. Eirik Dahl, Tangen vgs

-Hadde jeg vært litt kjappere med å fylle ut listen over materialer jeg brukte, kunne jeg nok ha fått tredjeplassen, sier Vegard Katerås Haraldseid fra Iveland. Den dyktige eleven på vg2 i rørleggerfaget på Tangen (2RLA) ble tatt ut til å representere Agder i finalen i Skole-NM for elever i videregående.

Ung gutt portrett - Klikk for stort bildeVegard Katerås Haraldseid. Privat

Læreren hans, Eirik Dahl, reiste sammen med eleven til arrangementet i Skien og bemerker at Tangens deltaker gjorde en god jobb. I tillegg var det svært sporty av ham å dra av gårde, siden Vegard hadde 39 i feber på avreisedagen, mener Eirik.

-Jeg måtte dytte i ham Paracet og gode ord, forteller Eirik. Også han mener Vegard med litt mer nøyaktighet og hurtighet kunne ha kapret tredjeplassen blant de syv finalistene.

Heldigvis sank feberen hos Vegard på den andre av de to konkurransedagene. I rørleggerklassen skulle finalistene blant annet montere et blandebatteri til dusj og ei vannkran til vaskemaskin.

Skole-NM for elever i videregående