Hurra, jeg vant!

Sjekk denne nifse fyren. Sammen med et mylder av figurer fra samme tegner slo han seg til topps i skolens kunstutstilling. 

liten hissig tegneseriefigur med hevet øks - Klikk for stort bildeDetalj fra bidraget til Jacob Cameron i 2KDA.

-Jeg ble gledelig overrasket over å vinne i år. I fjor fikk jeg andreplassen, sier en begeistret Jacob Cameron i 2KDA. Denne gang ble han 5000 kroner rikere, i form av et gavekort i Kvadraturen.

Mylder av tegninger - Klikk for stort bildeJacob Cameron gikk til topps med denne samlingen tegninger. Tangen vgs

Jacob går på linjen for kunst, design og arkitektur, og når tegning ikke står på timeplanen, prøver han å la blyanten ligge og konsentrere seg om undervisningen. Men ellers danser fantasien hans over papiret og frembringer et ellevilt univers av figurer.

Egenkomponert festdrakt - Klikk for stort bildeFor denne festdrakten fikk Elise Mortensen i 3INA andreplassen. tangen vgs

En annen vei finner fantasien til Elise Mortensen i 3INA, det er linjen for interiør i avgangsåret. Hun kapret andreplassen og 3000 kroner med sin egenkomponerte kvinnefestdrakt, en åpenbaring i rosa, hvitt og fiolett.

Av en duk lagde Elise beltet, skjorta av en gardin, og her snakker vi om foredling av varer fra en bruktbutikk. For å få et høvelig materiale til skjørtet måtte hun imidlertid handle nytt i en stofforretning.

-Jeg har ikke gått med drakten ennå, men det kommer til å skje senere i sommer, forsikrer Elise.

Tre malerier - Klikk for stort bildeTredjeplass til bidraget fra Naomi Johansen Gulaker i 1BAF. Tangen vgs

To malerier i akryl og et bilde i en annen teknikk  var bidraget fra Naomi Johansen Gulaker i 1BAF (byggfag). For dette kapret hun tredjeplassen og 1000 kroner.

Tre glade ungdommer - Klikk for stort bildeSeierspallen i kunstkonkurransen: Fra venstre Naomi Johansen Gulaker, Jacob Cameron og Elise Mortensen. Tangen vgs

Til kunstutstillingen, som offisielt heter Tangen talenter kreativ, bidro cirka 50 elever. Dette er mye, sammenlignet med tidligere års utstillinger. opplyser lærer Kjetil Karlsen. I selskap med miljøarbeider Trond Sjåstad organiserte han denne estetiske vårløsningen.

Særlig gleder Kjetil seg over bredden i bidragene. Juryen av lærere og elever kunne stemme på så vidt forskjellige verker som malerier, blomsterdekorasjoner,  tegninger, lamper. skulpturer, og hold dere fast i styret i svingen: en dekorert bensintank på en motorsykkel.

dekorert motorsykkeltank - Klikk for stort bildeDenne dekorerte motorsykkeltanken vakte oppsikt, men nådde ikke helt opp i konkurransen. Mia Danielsen i 1RM leverte bidraget.