-Dere er blitt Tangenfolk - det er en honnørtittel

-Oppturene og nedturene greier dere å takle, siden dere har fått med gode verdier, sa rektor til avgangselevene i yrkesfag.

Middelaldrende mann på talerstol - Klikk for stort bilde-Gjør som Askeladden, ta imot den hjelpen du kan få underveis, sa rektor Stein Dillevig. Tangen vgs    Siden elevene begynte her for to år siden, er de blitt dobbelt så store, påsto rektor Stein Dillevig. Det er grunn til å tro at han talte i overført betydning, og at han siktet til elevenes toppetasje.

-Dere har lært å jobbe, dere har lært å jobbe sammen, og dere har lært å jobbe i prosess, fra idé til ferdig produkt, sa rektor til avgangselevene i yrkesfag.

Han hadde latt seg imponere kraftig av hva elevene hadde fått til på forskjellige fagfelt: Blant annet avansert dataprogrammering, restaurering av bygg på Odderøya, nennsom klipp og farging i skolens frisørsalong, fantasifulle blomsterdekorasjoner, servering og tilberedning av lekkerbiskener i skolens restaurant.

Ung jente og gutt på talerstol - Klikk for stort bildeRegine Rommetveit og John Henrik Glomså talte på vegne av yrkesfagelevene. De takket for undervisningen og for byens beste kantine, der Inès Del Carmen Lund holder styr på køen. Tangen vgs

På slutten av avslutningshøytideligheten fikk avgangselevene i yrkesfag kompetansebevis. De fleste av dem går videre og tar fagbrev etter to år. Avgangselevene på de studiespesialiserende linjene fikk eksamensvitnemål, og det skjedde under en senere seremoni, siden skolens avgangselever er så mange.

Forsamling i stor sal - Klikk for stort bildeFamilie og venner fylte hundrevis av stoler da avgangselevene fra studiespesialiserende fikk sine vitnemål. Tangen vgs Under denne siste seremonien holdt Anders Gamst Mellerud lærernes tale. Han begynte med å si at han dro på konsert i København istedenfor høytidelig å motta eksamensvitnemålet da han selv var ferdig på videregående.

Middelaldrende mann med hatt og langt hår på talerstol - Klikk for stort bilde-Ikke vær en robot som gjør alt den får beskjed om. Vi trenger folk som stiller spørsmål, formante lærer Anders Gamst Mellerud. Tangen vgs

Så siterte han Sokrates: «Ungdommen nå for tiden foretrekker luksus, har dårlige manerer, fornekter autoritet, har ingen respekt for eldre mennesker, prater når de egentlig burde arbeide, motsier foreldrene sine og tyranniserer sine lærere».
-Når dere blir gamle, sånn rundt 2080, synes dere kanskje det samme. Selv skal jeg være litt forsiktig, for Sokrates ble jo dømt til døden for å forlede ungdommen, sa Gamst Mellerud.

Ikke desto mindre kom han med et spark til de unges mobilbruk: -Dere blir ikke smartere av å ha smarttelefon. Ikke bare se verden gjennom skjermen, oppfordret han.

Ung, lys jente på talerstol. - Klikk for stort bildeOda Oline Omdal talte på vegne av elevene på studiespesialiserende, og hun mente alle med klasserom i sjette etasje burde få 6 i gym, siden de gikk så mye i trapper. Tangen vgs

Rektor Stein Dillevig oppfordret elevene til ikke å se på sidemannens vitnemål, men på sitt eget. Har du nådd målene du satte deg, er det en seier, sa han.

-Hvis du har huller i vitnemålet, er det enkelt å gjøre noe med det. Allerede til høsten kan du ta opp igjen fag, sa rektor.

To unger gutter på podium - Klikk for stort bildeJoel Nziza (t.v.) og Josva Severinsen ledet begge seremoniene med stø stemmebånd. Tangen vgs

Til slutt, og til tordnende applaus, fikk skolens tre miljøarbeidere, eller forebyggere som de kalles, hver sin blomsterbukett. De tre er Frank Domingos, Trond Harald Sjåstad og Bewar Omar.

Ung dame synger i mikrofon - Klikk for stort bildeJenny Ayunda med band underholdt. Tangen vgs

Seks på tampen på Tangen

Hva er ditt beste minne fra skolen?

Ung, mørk jente - Klikk for stort bilde Rebecca Berg Pedersen, 2BDA (blomster):
-Det var flott å bli kjent med de mange fine folkene her, ikke bare i klassen, men også utenom.

Taj Mohammad Ibrahimi, 2RLB (rørlegger):
-Da jeg var utplassert i bedrift, lærte jeg mye, og jeg ble klar over at rørlegger er yrket for meg.

Petter Sørbø Nygaard,2TMC (tømrer):
-Det var veldig gøy å teste fallsele ved å bli heist opp i en stropp.

Lotte Moe van den Berg, 3MKA (medier og kommunikasjon, russepresident):
-Et godt minne er russedåpen ytterst på Tangen. Veldig mange møtte opp og fikk navnet sitt på lua.
Andreas Odd Berge, 3MKB (medier og kommunikasjon):

-Det har vært gøy å lage medieprosjekter sammen med andre. For eksempel videoen om farlig mobilbruk i bil. Den fikk vi pris av Trygg Trafikk for. Se videoen her.
Benedikte Omdal, 3STB (studiespesialiserende):

-Rettslæretimene dette året med vikar Lauritz Hansen var kjempebra. De styrket lysten til å søke på juss-studiet.