Gjengen I Juba

Uken før påskeferien, reiste vi igjen på tur til Fredslandbyen Kuron i Sør Sudan. Vi var totalt 9 personer i reisefølget – fem elever, tre ansatte og en turleder fra Strømmestiftelsen. Turen gikk via Nairobi, Juba og videre med småfly til Kuron – en lang reise. Hovedmålet med turen i år var å besøke en nesten ferdigbygget yrkesfagskole. Etter to år med «Gi en dag» har elever og ansatte samlet inn nesten 600 000 kr. Disse midlene har gått direkte til yrkesfagskolen. Nå er skolen ferdig og den ble offisielt åpnet i april.

Ni dager på tur i Sentral Afrika skaper minner for livet. Opplevelsene er mange og sterke, og det føles som vi har vært en måned på tur etter ni dagene. Vi fikk oppleve: Primitive boforhold, temperaturer opp mot 50 grader celcius, fredelige kvelder under en stjerneklar himmel, skolebesøk, sang, dans, afrikanske rytmer, safari, fiske, bilturer på humpete veier, slanger, lek, fotballkamper, mm. Men det var møtet med lokalbefolkningen som skapte de beste inntrykkene. De bor under ekstreme levekår, men er likevel gjestmilde, fornøyde og glade – helt utrolig. Alle som besøker Kuron legger igjen en del av sitt hjerte der. 

av Kjetil Karlsen, publisert 22. mai 2013 | Skriv ut siden