Russen på Tangen videregående skole oppfordres til å møte opp i hopetall på torsdag, for å bli bedre rustet til russetida.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Vi har ikke noen å miste. Det er poenget med en slik temadag. Vi vil at alle skal komme gjennom det på best mulig måte, sier Odd S. Salvesen (bildet), rådgiver på Tangen videregående skole.

Han er koordinator for den årlige temadagen om russ, rus og atferd. Torsdag 7. april stiller både politiet, trafikksikkerhetstiltaket Nullvisjonen, helsesøstrene på Tangen, forebygger og russestyre opp for å hjelpe russen gjennom det som kan være en utfordrende tid. 

Mange viktige temaer for russen

Blant temaene som tas opp er alkohol og annen rus, forholdsregler ved drikking, edru russebilsjåfør og trafikksikkerhet ellers, infeksjonssykdommer, kjønnssykdommer, prevensjon og forebygging av voldtekt og andre overgrep.

- Når ungdommer bruker rus, kan de være lettere utsatt for en del dårlige avgjørelser. Da gjelder det at de har tenkt gjennom en del ting på forhånd. Vi vil bevisstgjøre russen. De får hjelp, tips og forholdsregler; redskaper til å takle forskjellige situasjoner, det er det vi ønsker å gi dem, sier Salvesen.

Han understreker ansvaret russen selv har:

- Hovedtemaet er at russen må ta vare på hverandre. Elevene våre skal komme trygt gjennom russetida. Det er målet vårt at alle får ei russetid som de husker som positiv, minnerik og fin.

Nytter lite å være formanende

Salvesen regner med at det blir fullstappet i auditoriene Flo og Fjære på Tangen vgs når de viktige temaene tas opp.

- Tidligere år har det vært masse spørsmål og positiv respons. Vi prøver å ikke være for formanende. Vi skal ikke belære dem, men være aktive i forhold til dem, sier rådgiver Odd S. Salvesen på Tangen videregående skole. 

Samme dag, torsdag 7. april, er det gratis russebilkontroll og trafikksikkerhetskveld på Kristiansand trafikkstasjon. Det er til og med solide pengepremier til den beste bilen.

 

av Dalen, Inge T, publisert 4. april 2016 | Skriv ut siden