Edwin Gutierrez (40) vokste opp på gata, men i dag er han chef på et luksushotell i London. Fredag inspirerte han kokke-elever på Restaurant- og matfag på Tangen videregående skole.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Det er veldig spennende å ha en så spesiell mann på besøk. Han er en stor chef. Jeg lærer veldig mye av ham. Og han er et bevis på at alle har en sjanse til å bli noe stort, uansett om en er fattig og det ser håpløst ut, sier Sara Mussie Bereket.

Du ser henne sammen med stjernekokk Edwin Gutierrez på det første bildet i bildekarusellen nederst i saken

Sara går i klasse 2RMKOB, altså på Restaurant- og matfag (RM), på Tangen videregående skole. Fredag 16. september 2016 ble en spesiell skoledag for henne. Hun var så heldig å få flere skapende og inspirerende timer i selskap med Edwin Gutierrez.

- Unge og spennende elever på Tangen

Han er nemlig en mann med en helt spesiell historie. Han jobber til vanlig som kjøkkensjef på hotell Corinthia, et femstjerners luksushotell i London. Men han tilbrakte deler av barndommen sin på gata i Bolivia, og bodde under broer og trær.

Bakgrunnen for skolebesøket er at han er i Kristiansand for å hjelpe til med Strømmestiftelsens prosjekt «Jobbskaper».

- Jeg synes det er spennende å være her på Tangen videregående skole. Elevene her er unge og spennende talenter. Og de er veldig greie å ha med å gjøre, roser Edwin Gutierrez.

Vil gjerne inspirere unge kokker

Han brukte mye av dagen sin fredag til å lage mat sammen med elevene, vise dem noen smarte triks fra mesterkokeboka og motivere dem til å kose seg med matlagingen.

- Dette er den eneste skolen jeg besøker mens jeg er i Norge nå. Det er veldig viktig for meg å inspirere unge mennesker, så det er flott for meg å være her på Tangen, sier stjernekokken.

Fra gateliv til kremjobber i London

Gutierrez er altså i Kristiansand og i Norge for å bidra til «Jobbskaper». Det er Strømmestiftelsens kampanje for å skaffe penger til 10.000 nye jobber til verdens aller fattigste.

Gutten som havnet på gata som 11-åring ble reddet av en hjelpeorganisasjon som samarbeidet med Strømmestiftelsen. Organisasjonen fant noen som kunne betale for skolegang for ham.

Og så førte det store kokketalentet hans ham videre til kremjobber på anerkjente restauranter og hoteller. Guiterrez har også vært kjøkkensjef på det kjente hotellet Savoy i London.

NRK Sørlandet var også på Tangen vgs

Mesterkokken var en kjapp tur innom Tangen videregående skole også i forkant av den store inspirasjonsdagen. Da lagde NRK Sørlandet en stor reportasje om Gutierrez på Tangen vgs:
* Se NRK Sørlandets video med Edwin Gutiterrez sammen med elever på Tangen videregående skole * Les mer om den rørende historien om gategutten som ble stjernekokk

av Dalen, Inge T, publisert 17. september 2016 | Skriv ut siden