IMG 2106

GLADE UNGDOMMER: Fra venstre Frida Eriksen, Fredrikke Eilertsen, Anne Cassandra Stranden og Sayd A. Masoumi. Foto: Inge T. Dalen

Disse glade russene på Tangen videregående skole gleder seg til å samle inn penger til Krafttak mot kreft.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Jeg synes det er veldig viktig, for da får russen vist andre sider av seg selv, uttaler Fredrikke Eilertsen (18), pressetalsperson for russen 2016 på Tangen vgs.

Hun stiller gjerne opp med innsamlingsbøsser og brede smil sammen med medruss, for å fortelle at førstkommende onsdag, 9. mars, skal russen samle inn penger for Kreftforeningen. Og da blir de mange, mange flere enn de representantene du ser på bildet. 

-Jeg regner med at alle i russen stiller opp for en slik sak, sier Fredrikke. 

Ikke bare fest og fyll

Fredrikke utdyper russens begrunnelse for krafttaket slik:

- Russen blir ofte sett på som at vi bare skal ha det gøy. Det blir fokusert på fest og drikking og mye av det gale og litt negative. Det er veldig bra at vi går inn for å samle inn mest mulig penger og tenker på noe annet. Det er ikke bare superfett og gøy, men vi kan også gjøre noe bra i russetida og hjelpe andre.

Penger til lindrende behandling

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Aksjonen gjennomføres de to første ukene i mars hvert år. Da besøker over 20.000 bøssebærere norske husstander og samler inn penger til viktig kreftforskning, ifølge Kreftforeningens nettside om Krafttak mot kreft.

«En stor andel av våre bøssebærere er russ, som med sin tid og innsats er med på å redde liv», skriver Kreftforeningen.  

I år går pengene til å hjelpe dem som har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av, som det altså ikke fins helbredende behandling for. Pengene skal brukes til livsforlengende og lindrende behandling. Både den syke og pårørende skal få best mulig livskvalitet etter forholdene.

Inntekter fra kakesalg også

Russen på Tangen videregående skole har faktisk samlet inn penger til kreftsaken på forskudd også:

- Vi hadde kakesalg i kantina her på skolen under Tangen talenter og fikk inn en del penger, opplyser Fredrikke Eilertsen.

Russen skal også bruke skolen som opptellingssentral når de gode hjelperne kommer tilbake med fulle bøsser onsdag kveld.

 

av Dalen, Inge T, publisert 7. mars 2016 | Skriv ut siden