Tangen videregående skole arrangerer sponsorløp til inntekt for skolens Bonga-prosjekt i Tanzania. Og det er ikke spart på premiene til innsatsvillige elever.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Ta kontakt med en onkel, en tante, en bestemor … Spør om de vil være med og sponse hver runde du løper. «Hei, vil du sponse meg med 50-100 kroner per runde?» Så er du med på å samle inn penger til bistandsprosjektet vårt, sier Kjetil Karlsen.

Han er aktivitetskoordinator på Tangen videregående skole, og prosjektleder for nyskapingen sponsorløpet. På bildet ser du Kjetil (t.v.) orientere Haktan Yerlikaya og Alazar Mesfen om det spennende opplegget. (Se større utgave av bildet i bildekarusellen nederst i saken.)

Innsamling til unge jenter

Onsdag 30. august arrangerer skolen sin årlige aktivitetsdag for elevene på Tangen. Men i år skal dagen avsluttes med et spesielt sponsorløp for alle elevene.

Hensikten er å samle inn masse penger til bistandsprosjektet Tangen vgs støtter i Tanzania. Det såkalte Bonga-prosjektet er et utdanningsprogram for jenter i alderen 13-19 år. Deltakerne får også opplæring i et praktisk håndverk.

Samarbeid med Strømmestiftelsen

«Bonga» betyr «la oss snakke» på det afrikanske språket swahili. Skolen samarbeider med Strømmestiftelsen om prosjektet.

Les Tangen-artikkel om lanseringen av Bonga-prosjektet

I september får fem utvalgte elever på Tangen vgs reise til Tanzania for å se prosjektet i praksis, og for å oppleve Afrika.

Les Tangen-artikkel om hva elevene våre skal gjøre i og etter Tanzania

Alle skal med

Kjetil Karlsen understreker at sponsorløpet 30 august er en aktivitet alle elevene på Tangen vgs både kan og skal delta i.

Løypa blir på 1 kilometer, og det blir satt av en time til løpet. Det blir både drikkestasjoner, musikk og annet gøy.

Du kan gå, krabbe eller hinke

En god nyhet for noen elever er at du faktisk ikke trenger å løpe for å gjennomføre det spesielle sponsorløpet.

- Du kan gjøre nesten hva du vil for å komme deg rundt i løypa. Du kan løpe, gå, krabbe, hinke, rulles i tønne, sykle på etthjulssykkel – kun fantasien setter grenser. Å delta er det viktigste, understreker Kjetil Karlsen.

Men han setter likevel en grense; det er ikke lov til å sykle på vanlig tohjulssykkel.

Kontakt snill onkel eller bedrift i forveien

Det spesielle er altså at elevene må skaffe seg sponsorer på forhånd. Det betyr noen som vil bidra med en viss sum penger, eller som sponser med et beløp per runde du gjennomfører.

Det kan altså være en snill onkel eller bestemor som sponser deg, men det kan selvsagt også være en bedrift.

Automatisk registrering av runder

Kjetil Karlsen lover mye god info om løpet og sponsingen i løpet av uka, og han kommer innom i klasserommene for å informere og inspirere.

Rundene hver enkelt elev løper/går osv. vil bli registrert automatisk med egen brikke.

- Vi håper at flest mulig vil ta dette som en utfordring og gjøre sitt beste, sier Kjetil Karlsen om sponsorløpet.

Frister det med en tv i premie?

Men det går også an å hente motivasjon fra premiene. Tangen har satset stort, og sponsorene har allerede vært snille med skolen på grunn av den gode saken pengene skal gå til.

For eksempel lokker Kjetil med en 49 tommers led-tv. Du ser den i eska på bildet. Den skal trekkes ut blant elever som klarer å samle inn 2000 kroner eller mer.

Det blir også premier til for eksempel beste tid i løpet og den mest kreative gjennomføringen.

av Dalen, Inge T, publisert 23. august 2017 | Skriv ut siden