Ferske vinnere av Tangen Talenter Kreativ snakker ut om:
* den trøblete veien til konkurransen for alle tre
* hva de føler nå i seiersrusen
* kunstnerspirenes planer for fremtiden etter Tangen

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Det er utrolig gøy. Jeg skjønte det ikke med en gang da de sa jeg vant. What? Seriøst? Det er sykt gøy, egentlig. Jeg er veldig fornøyd, uttaler Martin Jønsrud (18).

Han går i 3STA på Tangen videregående skole og vant førstepremien, gavekort på 4000 kroner, i Tangen Talenter Kreativ 2016. Talentkonkurransen for elever som ikke kan synge, spille eller danse, men som har mange andre kunstneriske talenter. 

Samme gutten vant i fjor

Årets utgave av konkurransen slo alle rekorder i antall deltakere. Les Tangen-sak om arrangørenes reaksjon på rekorddeltakelsen, og se etter deg selv på bildene

Hvis du får en følelse av deja vu av at Martin Jønsrud tok førsteplassen, er ikke det så rart. Det var faktisk han som stakk av med samme heder i samme konkurranse i fjor. 

Jobbet om natten for å bli ferdig

Elever og lærere puttet til sammen 600 stemmer i stemmeurnene til Tangen Talenter Kreativ 2016. Martin fikk aller flest stemmer, og vant dermed førsteprisen på 4000 kroner for de spennende tegningene sine. 

Men han avslører at det kostet både slit, svette og nattesøvn å ha noe å levere til konkurransen:  

- Jeg brukte de tre dagene før innleveringsfristen til å lage tre av tegningene. Jeg satt oppe til klokka fire på natta. Det var skoledager også, og jeg var så utrolig trøtt, forteller Martin. 

Til neste år skal han i militæret, Ingeniørbataljonen i Forsvaret. Deretter satser han på NTNU i Trondheim.

- Den store drømmen er å skape et eget arkitektfirma, røper den dyktige tegneren Martin Jønsrud. 

Meldte seg på bare for tull

Martin går faktisk i klasse med vinneren av tredjepremien på 2000 kroner i Tangen Talenter Kreativ. Han heter Ole Sivert Rød (18), og kan avsløre enda verre ting om sin vei til konkurransen:  

- Jeg deltok bare fordi jeg hadde en skrivebok full av idiotiske ting som jeg syntes var morsomt. Vi har diktet opp en egen verden som handler om «Snurkene». Tusser og troll og snurker, liksom. Vi tenkte det var sykt morsomt. Så tegnet jeg det med bedre kvalitet og lagde en liten historie på siden av hver tegning. Jeg forventet ikke å vinne i det hele tatt. Jeg meldte meg egentlig på bare for tull! 

Men nå når Ole har fått så god respons på figurene sine, kan han tenke seg å gjøre mer ut av dem:

- Jeg kan kanskje ha dem med i en historie, og kanskje lage animasjon av dem. I fremtiden vil jeg jobbe enten med spill, animering eller tegning. 

Holdt på å glippe hele greia

Samira C. Denz (20), som fikk andreprisen på 3000 kroner for sine flotte tegninger, holdt på å gå glipp av hele konkurransen:  

- Jeg hadde lyst til å stille ut, men jeg gikk over fristen. Jeg fikk beskjed om at hvis jeg kom med bildene i morgen, fikk jeg være med likevel.  

Samira går på Design og håndverk på Tangen videregående skole. Hun hadde det litt kavete rundt lunsjtider på fredag, da prisene ble delt ut i Tangen Talenter Kreativ: 

- Jeg var veldig forvirret. Jeg kom just ut av dusjen og måtte løpe fordi jeg skulle vite om jeg kom opp til eksamen. Det var noen som løy for meg og sa jeg kom opp, men jeg gjorde ikke det, og så fikk jeg vite at jeg fikk andreplassen her, forteller Samira. 

Vil kjøpe Samiras bilder

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde lyst til å vinne premie, så jeg ble veldig glad. Jeg synes det er kjempegøy at all kunsten er helt forskjellig, så det er veldig spennende å se hva elevene stemmer på. 

I fremtiden har Samira mest lyst til å jobbe med filmskaping og skriving av manus, forteller hun. Men i dag kan hun røpe at det faktisk er flere som har spurt om å få kjøpe bildene hennes.  

- Så, ja, de er faktisk til salgs, og det blir budrunde neste uke, opplyser hun. 

av Dalen, Inge T, publisert 27. mai 2016 | Skriv ut siden

  • Se bildene av alle tre vinnere foran sine respektive kunstverker i bildekarusellen nederst
  • Se bilder av følelsesladet premieutdeling