Foto: Philip Bergset, Marte Eidså, Kristoffer Winger, Amanda Lawor og Janne Gulowsen

Tekst: Linn Egeland

Torsdag 8. oktober klokka tolv møtte klima- og miljøminister, Tine Sundtoft, opp på Tangen videregående skole. Med både TV2, NRK og flere andre journalister til stede snakket hun om hvordan regjeringen skal fordele 1200 milliarder kroner i statsbudsjettet for 2015. 

Sundtoft startet med å nevne for et fullsatt auditorium at det var spesielt for henne å være tilbake på Tangen videregående skole. Tangen var nemlig en av hennes første oppgaver som fylkesrådmann for Vest-Agder i 2005. Det ble også nevnt at Tangen var et godt eksempel på en godt tilrettelagt skole når det gjelder samferdsel. Skolen er plassert slik at det er mulig å både gå og sykle til skolen. Dette er noe regjeringen ønsker å utvikle ved å investere i bymiljøpakker.

Vi må gjøre investeringer for å ruste fremtiden. I statsbudsjettet er det satt av flere midler til forskning og en milliard kroner til etterutdanning av lærere. Det er derfor er viktig at statsbudsjettet også blir presentert på en videregående skole siden det også gjelder vår hverdag, og fremtid. Sundtoft kan blant annet også nevne frikortgrensen økes til 50.000 kroner og at det også skal bygges ut 1500 flere studentboliger.

av Møller, Marlén Nygård, publisert 7. oktober 2014 | Skriv ut siden