Elevene på Tangen videregående skole var ivrige etter å få informasjon om narko-fri skole da politiet kom på besøk.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Jeg synes vi ble veldig godt mottatt på Tangen. Elevene var veldig ivrige og nysgjerrige, og de kom bort for å prate. Det er tydelig at dette opptar dem, sier Hans Martin Skovly

Han er koordinator for forebyggende tjeneste i Agder politidistrikt. Torsdag 15. september 2016 kom han på besøk til Tangen videregående skole i lunsjen, sammen med kollegene Dilshad Omar og Carl Danielsen.

De kom for å fortelle Tangen-elevene om kampanjen "Bry deg - narkotikafri skole". Hensikten med kampanjen er å forebygge at ungdommen begynner med narkotika. 

Les Tangen-artikkel om "Russ og rus", politiet på besøk på Tangen vgs for å advare russen mot narko og fyllekjøring

Ungdommen må selv bry seg

"Bry deg" er en landsdekkende kampanje med politiet på "turné" til mange videregående skoler. Agder-politiet besøker skoler i både Vest-Agder og Aust-Agder. 

Politiets utsendte menn spredte budskapet både på stand i Smultringen og i en appell i kantina på Tangen. De understreket hvor viktig det er at ungdommen selv er opptatt av et skolemiljø uten salg og bruk av narkotika. 

- Ungdommer kjempeviktig ressurs

Tangens egne forebyggere Trond Harald Sjåstad og Frank Antoni Domingos var selvsagt også med på aksjonen for en narkofri skole.

– Våre ungdommer er en kjempeviktig ressurs i dette arbeidet, og vi ønsker å hjelpe dem i å være tydelige på dette budskapet, sier koordinator Skovly i en kommentar til NRK Sørlandet.  

av Dalen, Inge T, publisert 15. september 2016 | Skriv ut siden

Se mange bilder av ivrige Tangen-elever i bildekarusellen nederst i saken