Onsdag 22. juni gikk 335 avgangselever ut døra på Tangen videregående skole for siste gang. De fikk med seg mange gode ord på veien mot fremtiden.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Et kapittel er over, men fremtiden ligger i våre hender, sa elevrådsleder Veline Gautefall Olsson på Tangen vgs onsdag 22. juni 2016. 

Da holdt hun avskjedstale til medelevene sine, og til skolen hun har gått på i tre år. De 335 avgangselevene, som har gått to eller tre år på Tangen, ble takket behørig av med en verdig avslutningsfest. Festen var for både elever og foresatte. Skolens egne kreative krefter, elever og lærere, sto for underholdningen.

Påminnelse om å skape sitt liv

Veline fortsatte slik, med ros til medelever og skolen:

- Selv om dette kapittelet er over, er det bra at det er en del av noe større og lengre. Tangen har hatt fokus på at vi er forskjellige og har ulike talenter. Dette rommet er fullt av evner og talenter, drømmer og planer hos hver enkelt av dere. Takk for de fine årene på Tangen. Og husk, dere, at livet ikke er noe som bare skjer, men noe vi velger. 

Flere talere fremhevet Veline og elevrådets gode arbeid. Elevrådets vellykkede kamp mot ensomhet på Tangen er blitt behørig omtalt, både lokalt, regionalt og nasjonalt. 

Ikke lest Tangens egen websak om aksjonen mot ensomhet ennå? Her får du en ny sjanse

- Dere setter spor etter dere

Rektor Eva Berg pekte i sin tale på det viktige mangfoldet: 

- Dere har fått undervisning og opplæring i et variert og mangfoldig skolemiljø. Dette mangfoldet er en ressurs som preger skolen positivt. 

- Det er et hav å ta av når en skal nevne gode eksempler på læringsprosjekter og samarbeidsprosjekter der dere elever er involvert. Og dette blir lagt merke til, både av skoleeier, media og byens befolkning. Dere setter spor etter dere! fastslo rektor. 

- Nå er dere flyvedyktige

Hun tok for seg hvert enkelt programområde. Hun nevnte flere minneverdige faglige aktiviteter og prosjekter elevene har vært med på gjennom Tangen-årene. 

- Dere har alle startet opp på Tangen med drømmer og ønsker om hvordan livet og framtida skal bli. Jeg håper vi har lyktes med å stimulere dere til å ta fatt på videre utdanningsløp og arbeidsliv. Nå er framtida deres. Vi som jobber på Tangen mener og tror at dere nå er flyvedyktige, sa Eva Berg til elevene. 

Fylkesrådmannen: - Work hard, party hard

Fylkesrådmann Tine Sundtoft i Vest-Agder fylkeskommune roste i sin tale elevrådets innsats mot ensomhet: 

- Dere viste vei og vokste på flere plan alle sammen, sa Sundtoft. 

Hun ga ungdommen følgende råd om fremtiden:

- Din egen historie er det bare du selv som kan skrive. Jeg fant en T-skjorte en gang med teksten "work hard, party hard". Det gjelder å finne balansen. Det er du selv som kan finne din riktige balanse.

Rørende sang og musikk

Som nevnt var det lokale Tangen-krefter som sto for underholdningen på avslutningsfesten. 

Malene Isaken (1ST) rørte hjertene med sin vakre framføring av "Hallelujah" av Leonard Cohen. Malene tok også bronseplassen i Tangen Talenter 2016

Lauritz Hansen (3ST) var selv avgangselev, og brukte sin sterke stemme til å synge "I mitt hjärtas land" fra musikalen "Chess". Lauritz var selvsagt også ivrig deltaker i Talenter Talenter de årene han gikk på skolen. 

Lærerne bidro også med stemning. Tanya Birkeland og Tormod Ropstad fremførte en flott versjon av "Sommernatt ved fjorden" av Ketil Bjørnstad, med Håkon Sødal på piano.  

av Dalen, Inge T, publisert 23. juni 2016 | Skriv ut siden

  • Se større bilde av elevrådsleder Veline Gautefall Olsson i bildekarusellen nederst
  • Se en bråte med bilder av flotte elever, talere og utøvere i bildekarusellen